One Direction aan het feest op American Music Awards

De Britse boysband One Direction is de grote winnaar van de American Music Awards in Los Angeles. One Direction won de prijzen voor artiest van het jaar en beste album van het jaar. Taylor Swift mocht drie keer juichen. De show die gepresenteerd werd door Jennifer Lopez stond in het teken van de aanslagen van Parijs.

Het gala van de American Music Awards in Los Angeles stond zondagavond in het teken van de terreuraanslagen in Parijs. Verschillende artiesten refereerden tijdens de show naar de gebeurtenissen in de lichtstad.

"Vanavond betuigen we onze eer aan de slachtoffers van het onvoorstelbare geweld in Parijs en de hele wereld", zei acteur en zanger Jared Leto toen hij optrad met zijn band 30 Seconds To Mars. Eerder dit jaar stond hij nog op het podium van Bataclan met zijn band.

One Direction blijft favoriet van Amerikaanse muziekfans

De American Music Awards worden uitgereikt op basis van de stemmen van de muziekliefhebbers. One Direction werd voor het tweede jaar op een rij uitgeroepen tot beste band. Hun album "Made in the a.m." won de prijs voor beste album van het jaar. Het is het derde opeenvolgende jaar dat de groep die prijs wint.

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift mocht ook juichen in Los Angeles. Zij won de prijs voor het beste popalbum met "1989" en de awards voor beste nummer (Blank space) en favoriete eigentijdse artiest.

Taylor Swift kon haar prijzen niet in ontvangst nemen. De zangeres reist momenteel de wereld rond om haar album "1989" te promoten.

Presentatrice Jennifer Lopez stal de show met een opmerkelijk optreden. Een ander hoogtepunt tijdens het gala was de voorstelling van de trailer van "Star Wars: The force awakens". Harrison Ford stelde de langverwachte film voor op het gala.