Overleeft Jon Snow dan toch 5e seizoen "Game of Thrones"?

Leeft Jon Snow nog of toch niet: dat is de vraag die Game of Thrones-fans wereldwijd zich stellen, na de finale van seizoen 5. De affiche van het nieuwe, zesde seizoen wakkert de discussie alvast aan. Daarop wordt enkel Snow afgebeeld, met een bebloed gezicht.

Jon Snow is een van de publiekslievelingen in de cultserie waar zo goed als elk personage vroeg of laat sterft. Op de donkere affiche ter aankondiging van het zesde seizoen van de reeks staat acteur Kit Harington alleen afgebeeld, met een bebloed gezicht. Zonder verdere uitleg. Enkel de timing van het nieuwe seizoen wordt bekendgemaakt. In de VS worden de nieuwe afleveringen vanaf april uitgezonden op betaalzender HBO.

Het beeld werd vandaag verspreid via het officiële Twitterkanaal van de populaire reeks. Sinds de laatste seizoensfinale vragen fans wereldwijd zich af of Snow de muiterij van zijn eigen troepen wel heeft overleefd. 

De scenaristen laten die kwestie voorlopig nog in het midden. Acteur Kit Harington zou wel al opgemerkt zijn op de set bij de voorbereidingen van het 6e seizoen. Regisseur David Nutter liet op de Comic Con-beurs in San Diego tegenover superfan Barack Obama uitschijnen dat Snow "zo dood als een pier" is. Gespecialiseerde Amerikaanse websites denken dan weer dat Snow in het nieuwe seizoen reïncarneert als wolf.