Rusland kan nucleair materiaal verkopen aan Iran

De Russische president Poetin heeft officieel het verbod opgeheven om technologisch materiaal, gelinkt aan de nucleaire sector, te verkopen en leveren aan Iran. Poetin deed dat tijdens een officieel bezoek aan Iran.

Moskou stemt ook in met de export uit Iran van verrijkt uranium tot 300 kilogram tegen de import in het land van natuurlijk uranium. Rusland schikt zich daarmee naar een VN-resolutie over het nucleaire akkoord tussen Iran en de grootmachten dat afgelopen zomer werd gesloten.

De Russische president Poetin brengt voor het eerst sinds 2007 een officieel bezoek aan Iran. Hij zal er de Iraanse president Rouhani en geestelijk leider Khamenei ontmoeten. Ze zullen het hebben over bilaterale kwesties betreffende nucleaire energie, olie en gas, maar ook over de internationale toestand, waaronder de oorlog in Syrië.