Slechts één aanhouding na grote antiterreuroperaties

Van de 21 mensen die gisteravond en vanochtend zijn opgepakt bij de politieacties in Brussel, Charleroi en Luik is één persoon aangehouden. De onderzoeksrechter liet 17 anderen vrij, bij drie anderen wordt nog verder onderzoek verricht.

De persoon die is aangehouden, is officieel in verdenking gesteld voor feiten van deelneming aan de activiteiten van een terroristische groep en aan een terroristische aanslag. De vijftien anderen werden grondig verhoord, maar nadien opnieuw vrijgelaten.

Bij extra huiszoekingen vanochtend in Brussel en Luik werden vijf mensen opgepakt. Twee van hen zijn vrijgelaten na verhoor. Bij drie anderen wordt nog verder onderzoek gedaan. De onderzoeksrechter zal morgen beslissen over hun eventuele verdere aanhouding.

Bij de grootschalige politieacties vonden de speurders overigens ook geen wapens of explosieven. Ook de belangrijkste voortvluchtige verdachte van de aanslagen in Parijs, Salah Abdeslam, is nog steeds spoorloos.