Studio 100 neemt extra maatregelen tijdens K3-concerten

Studio 100 bouwt extra veiligheidscontroles in tijdens de komende concertreeks van de nieuwe K3. De tournee start aanstaande zaterdag in Gent. Studio 100 benadrukt dat alle geplande optredens doorgaan, maar dat concertgangers rekening moeten houden met bijkomende toegangscontroles.

Hanne, Marthe en Klaasje beginnen dit weekend samen met Karen, Kristel en Josje aan een uitgebreide concertenreeks in Vlaanderen en Nederland. Door de verhoogde terreurdreiging neemt Studio 100 bijkomende maatregelen om de concerten veilig te laten verlopen.

"Door de huidige situatie is extra waakzaamheid geboden. We verstrengen daarom de klassieke toegangscontrole. Grote tassen en rugzakken zullen nauwgezet gecontroleerd worden," aldus Ann Janssens van Studio 100. "We raden concertgangers daarom aan om zo weinig mogelijk grote tassen mee te nemen."

Studio 100 benadrukt dat de concerten voorlopig doorgaan zoals gepland. "We staan continu in overleg met de overheid en de veiligheidsinstanties. We volgen de situatie op de voet, zodat we bijkomende veiligheidsmaatregelen kunnen nemen, als dat nodig blijkt. Alles gebeurt in overleg met de bevoegde instanties."

Veiligheidsmailing

Studio 100 geeft toe dat er de voorbije dagen wel wat vragen werden gesteld i.v.m. de veiligheid tijdens de geplande evenementen.

"Daarom hebben we op onze website een extra pagina aangemaakt, met de geldende maatregelen. Die informatie staat sinds vorige week online en wordt uiteraard up to date gehouden", zegt Janssens. "Bovendien sturen we morgenvroeg nog een mailing uit naar iedereen die een ticket gekocht heeft voor een van de K3-concerten dit weekend."

Op de website wordt bezoekers gevraagd om grote tassen thuis te laten. "Bovendien worden bezoekers vriendelijk verzocht correct te reageren op de verzoeken van de veiligheidsmensen en spontaan uw medewerking te verlenen", zo klinkt het.