Twee Belgen gearresteerd in onderzoek naar dubbele moord in Nederland

In het onderzoek naar de moord op No Surrender-voorman Brian Dalfour en de Macedoniër Muljaim Nadzak in het Nederlandse Hooge Zwaluwe zijn in België twee mannen gearresteerd. Het zijn een 23-jarige man uit Sint-Katelijne-Waver en een 33-jarige man uit Antwerpen.

De mannen werden vorige week, afzonderlijk van elkaar, opgepakt. De 23-jarige man had een zwarte Mercedes in gebruik, waarmee na de gewelddadigheden waarschijnlijk een zwaargewonde man (39) is afgezet bij het ziekenhuis in Oosterhout.

Beide arrestanten worden verdacht van betrokkenheid bij de gebeurtenissen in en rond het vakantiehuisje aan de Hamseweg in Hooge Zwaluwe. De 47-jarige Dalfour en de 34-jarige Nadzak werden daar op 15 oktober dood gevonden. Nederland heeft gevraagd om uitlevering van de verdachten.

Er zijn al meerdere aanhoudingen verricht in de zaak. Een 39-jarige man uit België en een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats worden verdacht van betrokkenheid. Zij belandden beiden met verwondingen in een ziekenhuis.

De 46-jarige werd vorige week door de rechtbank in vrijheid gesteld. De 39-jarige man zit nog steeds vast.