Vijf arrestaties bij zeven bijkomende huiszoekingen in Brussel en Luik

Na de grootscheepse antiterreuractie van gisterenavond zijn vanochtend vijf extra huiszoekingen uitgevoerd in Brussel en twee in Luik. Daarbij zijn vijf personen opgepakt, zo meldt het federaal parket.

Gisterenavond was het al even alle hens aan dek op Brussels grondgebied. In totaal werden 19 huiszoekingen uitgevoerd in Sint-Jans-Molenbeek, Anderlecht, Jette, Schaarbeek, Sint-Lambrechts-Woluwe en Vorst. Daarnaast waren er ook 3 acties in Charleroi. De politie pakte 16 mensen op.

Vanochtend kwamen daar nog zeven huiszoekingen bij, zo laat het parket nu weten. Vijf daarvan vonden plaats "in de Brusselse regio", twee andere "in de Luikse regio". Daarbij werden nog eens vijf mensen opgepakt.

In totaal zijn dus 21 mensen in de boeien geslagen bij de grootscheepse politieacties, die onder meer passen in de zoektocht naar Salah Abdeslam. Zij worden momenteel ondervraagd. Het is nog niet duidelijk om wie het precies gaat.

Vannacht liet het federaal parket al weten dat bij de huiszoekingen van gisteravond geen wapens of explosieven zijn gevonden. Er is wel een bedrag van 26.000 euro in beslag genomen. De BMW die gisteravond in de regio Luik de vlucht nam tijdens een politiecontrole, staat helemaal niet in verband met het terrorisme-onderzoek.

In de loop van de dag wordt beslist wie van de 21 opgepakte personen voor de onderzoeksrechter wordt geleid.