"De ideale wereld" ruilt Vier voor Canvas

Canvas herschikt het programmaschema vanaf 4 januari 2016. "De ideale wereld" van productiehuis Woestijnvis is nieuw in het aanbod. De Canvasavonden zullen in het nieuwe jaar om 20 uur van start gaan met een sterk nieuwsuur, met daarin een "Journaal", "Terzake" en "De afspraak".

Canvas gaat de actuaprogramma's vanaf begin 2016 grondig herschikken. De Canvasavonden zullen om 20 uur van start gaan met een nieuwsuur waarin "Kort Journaal", "Terzake" en "De afspraak" uitgezonden worden.

Met de aangepaste programmering wil Canvas zijn kijkers nog beter bedienen. Het nieuwsuur opent met een kort nieuwsoverzicht in het "Kort Journaal", vervolgens zoomt "Terzake" in op het nieuws van de dag.

Daarna volgt "De afspraak" met gesprekken en reportages over de brede actualiteit.

"De ideale wereld" blijft bestaan op Canvas

Het satirische actuaprogramma "De ideale wereld" is een nieuwkomer op Canvas. Het programma zag in 2013 het levenslicht op Vier. Ex-Studio Brussel-stem Otto-Jan Ham neemt er samen met een centrale gast en twee sidekicks de actualiteit van de afgelopen dag onder de loep.

"De ideale wereld" was van bij de start in maart 2013 een groot succes bij jongeren en op de sociale media, maar kon qua kijkcijfers nooit echt potten breken.

Groot was de verrassing dan ook niet toen Vier begin november bekendmaakte dat de kans bestond dat er geen vervolg zou komen op het programma, dat ondertussen toch al vijf seizoenen achter de rug had. Nu is duidelijk dat dat vervolg op Vier er niet zal komen. Het programma krijgt een nieuw leven op Canvas.

"Met de openbare omroep heeft Woestijnvis in het verleden altijd goed samengewerkt. De start van een nieuw seizoen van "De ideale wereld" op Canvas in 2016 is voor Woestijnvis het mooie begin van een nieuw hoofdstuk", meldt Erik Watté van Woestijnvis.

De programmering van Canvas zal er na Nieuwjaar als volgt uitzien:

20 uur - nieuwsuur met Journaal, Terzake, De afspraak
21 uur - documentaire of fictie
22 uur - Extra time (maandag) / De ideale wereld (dinsdag tot donderdag)
22.45 uur internationaal aanbod

"Missie van Canvas aangescherpt"

"Bij de vorige vernieuwing van Canvas hebben we de missie en het DNA van de zender bewust weer aangescherpt. De toon en de waardering zaten goed, het bereik nog niet helemaal Met een aangepaste programma-opbouw willen we onze kijkers beter bedienen", meldt Peter Claes, algemeen directeur media en productie van de VRT.

"Nu "De ideale wereld" aan boord komt, hebben we ook een ideale laatavondafspraak. Met zijn unieke creativiteit en eigenzinnigheid past het programma perfect bij Canvas. We zijn bijzonder blij dat "De ideale wereld" bij ons kan blijven voortbestaan", besluit Peter Claes.

Meest gelezen