"Erg vriendelijk dat jij zoiets zegt"

Volgens diverse nieuwsmedia bedankte Adele afgelopen vrijdag in een interview met BBC Sarah Palin, voormalige Amerikaanse vicepresidentskandidate en gouverneur van Alaska, voor haar gigantische succes in de VS. Maar dat ballonnetje werd al snel doorprikt: de opmerkingen moesten veeleer als ironisch worden opgevat. Toch slaagde Palin erin de plotse aandacht in haar voordeel te gebruiken.

Adele op BBC over haar aanwezigheid in het Amerikaanse tv-programma "Saturday night live" in 2008: "Toen ik de gaste was, zou het een normale week zijn. En de week daarna zou Sarah Palin te gast zijn. Maar omdat er iets tussen gekomen was in haar campagne, kwam ze de week waarin ik eigenlijk samen in het programma zat met Josh Brolin. Het werd een van de meest bekeken afleveringen van "Saturday night live" ooit. Dat was bovendien 2 weken voor er voor de Grammy-nominaties mocht gestemd worden."

"Daarna schoot mijn album naar de top, werd ik genomineerd voor een Grammy. En won er uiteindelijk nog één." Tot dusver het succesverhaal, al voegde ze er wel aan toe: "Dit is zo grappig. Dit is een grap. Mat dank aan Sarah Palin", om daarna in een bulderlach uit te breken.

"Keep setting fire to the rain"

"De context en haar gezichtsuitdrukkingen zeiden eigenlijk alles. Was Adele niet eerder aan het spotten met Palin?", concludeerde nieuwswebsite The New Civil Rights Movement. Ook op internetfora was een soortgelijke reactie te lezen: "Adele lachte Palin gewoon uit, maar zij is te stom om dat te begrijpen." Of, "Nu heb ik het helemaal gehad met Palin. Als ze dit nog niet doorheeft."

Maar die commentaren liet Palin niet aan haar hart komen. Ze bood, wellicht met de promotie van haar nieuwe boek "Sweet freedom" in het achterhoofd, onmiddellijk een exemplaar aan Adele aan. Inclusief een persoonlijke boodschap: "Het gerucht gaat dat je mij wat bloemetjes hebt toegeworpen voor je geweldige succes. Erg vriendelijk dat dat komt van iemand als jij. Keep setting fire to the rain."

Waarop iemand dan weer reageerde op sociale media met: “Hoe lang zal het duren vooraleer Adele dat boek op eBay aanbiedt?”

lees ook