"Ik voelde me vooral een idioot"

David Ngawaka was afgelopen weekend met zijn vrienden een spelletje cricket aan het spelen nabij de Avondale-paardenracebaan in Nieuw-Zeeland, toen plots een van de cricketballen te ver geslagen werd. Nietsvermoedend zette de jongeman de zoektocht naar de bal in, maar dat was buiten een horde paarden gerekend, die net op die baan met een wedstrijd bezig waren. Het voorval leverde alvast opmerkelijke beelden op.

De 16-jarige jongen op de nieuwswebsite Stuff: "Ik speelde een spelletje cricket met mijn vrienden, toen de bal plots over het hek werd geslagen, in de richting van de racebaan. Ik ben erachter gelopen om die bal te gaan halen. Paarden waren er toen niet te zien."

"Dan hoorde ik plots mijn vrienden schreeuwen, en ik zag hen wijzen, maar ik hoorde niet wat ze juist bedoelden. Dan keek ik om en het leek alsof er een kolonne opdook vanuit het niets. Een steeds sterker wordend geluid van hoefgetrappel. Die paarden gingen zeker 100 km per uur en waren nauwelijks 20 meter van mij verwijderd. Ik ben dan maar snel onder de hekken gekropen."

"Ik was bang, maar tegelijkertijd schaamde ik me. Ik voelde me vooral een idioot."

"Toen de jockeys passeerden, riepen ze me allerhande verwijten toe, "Ga verdomme weg van deze baan!", en ze vloekten naar me."

Het incident wordt momenteel door de organisatie onderzocht.

lees ook