"In Parijs is het ondenkbare gebeurd"

Julian Dorio, de drummer die op tournee was met Eagles of Death Metal, heeft in een uitgebreide tekst op Instagram teruggeblikt op de aanslag in de Bataclan. De avond waarop voor hem "het ondenkbare" is gebeurd. Dorio brengt hulde aan de slachtoffers en bedankt enkele fans die hem de plaats des onheils hielpen ontvluchten.

Op de foto steekt Dorio een kaars aan in de Parijse kathedraal de Notre Dame. Bij het beeld schrijft hij een emotionele tekst, waarin hij onder meer "een van de meest energieke menigtes ooit" bedankt.

"Ongeveer halverwege onze show gebeurde het ondenkbare. Puur en onnodig kwaad heeft onze wereld toen op zijn kop gezet", schrijft hij. In de Bataclan kwamen 89 mensen om het leven, onder wie Nick Alexander, de merchandisingverantwoordelijke van de groep. "Ik ben bijzonder dankbaar dat ik ben kunnen ontkomen, maar ik rouw om degenen die daar zijn gebleven, onder wie Nick."

Dorio bedankt ook expliciet twee fans die hem de Parijse concertzaal hielpen ontvluchten. "Arthur rende voor zijn leven, aan mijn zijde. Hij liet ons een taxi nemen voor hij dat zelf deed. Fabrice leende mij later op de avond zijn gsm, zodat ik een poging kon doen om mijn vrouw gerust te stellen."

Ten slotte noemt de drummer "iedereen die het onverbiddelijke kwaad stap voor stap bestrijdt met moed, medeleven en liefde" expliciet zijn helden. "Deze gebeurtenis heeft me voorgoed veranderd, maar jullie liefde en ondersteuning zijn mijn ankerpunten. Ik kan niet wachten om dat concert ooit af te maken", besluit hij.