"The Simpsons" brengen subtiel ode aan de slachtoffers van Parijs

De makers van "The Simpsons" hebben in de meest recente aflevering van de cartoonreeks ode gebracht aan de slachtoffers van de terreur in Parijs. Subtiel en zonder verdere uitleg werd het "peace for Paris"-teken getoond op een groot reclamebord.
AP2004

De aflevering "Lisa with an S" was volledig uitzendklaar, maar de makers van de cartoonreeks wilden toch inspelen op de actualiteit. Daarom voegden ze nog een korte scene toe.

Daarin is te zien hoe Lisa door een Broadwaylegende op sleeptouw wordt genomen in New York. In een snelle montage met verschillende reclameborden schuift ook een paneel voorbij met daarop "Lafayette - the musical" vergezeld van het bekende vredesteken met daarin de Eiffeltoren. Dat "peace for Paris"-teken is intussen het symbool geworden van de aanslagen in Parijs.

"The Simpsons" brachten ook na de aanslag op Charlie Hebdo eerder dit jaar een ode aan de slachtoffers. Maggie Simpson toonde toen een vlag met de spreuk "je suis Charlie".