Abaaoud had plannen voor nieuwe aanslag een week later

Abdelhamid Abaaoud, de Belg die waarschijnlijk de aanslagen in Parijs organiseerde, had plannen voor een nieuwe aanslag in de Parijse wijk La Défense, op 18 of 19 november. Dat heeft de procureur van Parijs bekendgemaakt. Abaaoud ging ook zelf kijken bij het bloedbad in concertzaal Bataclan.

Op een persconferentie gaf procureur François Molins meer uitleg bij de stand van het onderzoek. Zo maakte hij bekend dat met de gsm van Abaaoud, die omkwam bij de raid in Saint-Denis, kon nagegaan worden waar hij de avond van de aanslagen was geweest. Na de aanslagen kwam het signaal van zijn telefoon van vlakbij concertzaal Bataclan, waar terroristen een bloedbad aanrichtten. 

Verder hebben de speurders aanwijzingen dat Abaaoud en een kompaan plannen hadden voor een nieuwe aanslag, op 18 of 19 november. Die had plaats moeten vinden in de Parijse zakenwijk La Défense.

De procureur gaf ook meer details over de bommengordel die gevonden werd in het zuiden van de stad. Die is van exact dezelfde makelij als de gordels die door de andere zelfmoordterroristen van de aanslagen werd gebruikt. Molins noemde het "erg waarschijnlijk" dat de voortvluchtige Salah Abdeslam de gordel daar achterliet.