Belgisch productiehuis grijpt naast Emmy Award

Het Belgische productiehuis Geronimo heeft naast een International Emmy Award gegrepen. Geronimo was genomineerd met de realityreeks "Flying doctors" in de categorie non-scripted entertainment. Het was het Britse programma "50 ways to kill your mammy" dat in deze categorie won.
© VRT

De International Emmy Awards zijn de internationale tegenhanger van de Emmy's, de belangrijkste Amerikaanse televisieprijzen. Het was de derde keer dat Geronimo kans maakte op de prijs, maar nog geen enkele kon worden verzilverd.

"Flying doctors" gaat over drie jonge artsen die een medisch evacuatievliegtuigje naar het Afrikaanse Virungapark brengen.

De vorige programma's van productiehuis Geronimo die genomineerd werden voor de International Emmy Awards waren de reeksen "Soundtrack" en "Missie Mosango".

Bekijk een fragment uit "Flying doctors"