Gijzeling Roubaix: alle gijzelaars in veiligheid, één gijzelnemer gedood

In de Noord-Franse stad Roubaix heeft een gijzeling plaatsgevonden. Verschillende mensen waren een huis binnengedrongen en hielden daar drie mensen gegijzeld. Alle gijzelaars zijn inmiddels in veiligheid. Eén gijzelnemer is gedood, één of meer andere zijn opgepakt.

Omstreeks 19 uur vanavond hadden buurtbewoners schoten gehoord op de hoek van de avenue Gustave Delory en de rue Vaillant in Roubaix, zo meldt La Voix du Nord. De politie kwam meteen ter plaatse en zette de buurt af.

Naar verluidt waren verschillende mensen een huis binnengedrongen waar ze een gezin gegijzeld hielden, mogelijk dat van een bankdirecteur. Omstreeks 22 uur vanavond heeft de prefectuur laten weten dat alle drie de gijzelaars in veiligheid zijn. Eén gijzelnemer is gedood, één of meer andere zijn opgepakt.

Bronnen binnen de politie hebben het persagentschap Reuters laten weten dat de gijzeling geen verband hield met de aanslagen in Parijs. Mogelijk ging het om een uit de hand gelopen overval.