Mechelse schoolgebouwen weer vrijgegeven na bommelding

In Mechelen zijn de gebouwen van de Technische Scholen Mechelen (TSM) omstreeks 16.45 uur opnieuw vrijgegeven na de bommelding van eerder op de dag. Dat meldt de lokale politie van de zone Mechelen-Willebroek. Er werd niets verdacht gevonden. Ook de perimeter die rond de scholen was ingesteld, wordt opgeheven.

Aangezien het niet duidelijk was voor welke van de drie vestigingen van TSM het - valse - bomalarm gemeld werd, besloot de politie uiteindelijk zowel de gebouwen in de Nieuwe Beggaardenstraat, de Frederik De Merodestraat als Onder Den Toren (bij de Sint-Romboutskathedraal) te ontruimen en te doorzoeken.

Dat laatste duurde verschillende uren. De leerlingen werden in de kathedraal opgevangen, maar wie wou mocht van de directie al snel naar huis gaan aangezien de lessen toch niet meer zouden hervatten.