Meer onlinebestellingen bij Carrefour sinds dreigingsniveau 4

Het aantal onlinebestellingen bij winkelketen Carrefour is sinds het voorbije weekend met de helft toegenomen. Dat zegt woordvoerder Baptiste van Outryve. De stijging is er voornamelijk in de 19 gemeenten van Brussel en in de rand rond Brussel. Het gaat zowel om bestellingen die thuis bij de klant worden afgeleverd, als bestellingen die door de klant zelf worden opgehaald aan een "drive-punt".

Opmerkelijk is ook dat de verkoop in de winkels er niet onder lijdt, aldus de woordvoerder. "We zien dat de gemiddelde aankoopwaarde per winkelkar ook is gestegen", zegt van Outryve. "Wat er misschien op wijst dat de shoppers hun aankopen voor de hele week in één keer doen in plaats van verschillende kleren per week naar de winkel te komen."

In het Brussels Gewest zijn de circa 70 winkels van de Carrefourketen bijna allemaal open. "Drie winkels die op bevel van de autoriteiten zijn gesloten, blijven dicht", zegt van Outryve. "Dat zijn de winkel in City 2, omdat het winkelcentrum gesloten werd op vraag van de overheid, de winkel in metro Rogier, omdat de metrostations dicht zijn en de hypermarktwinkel van Sint-Agatha-Berchem, op vraag van de burgemeester."

"Misschien profiteren we hier en daar wel van het feit dat andere winkels dicht blijven, dat zou kunnen. Maar we hebben niet de indruk dat mensen aan het hamsteren zijn geslagen", zegt van Outryve.

Het valt winkeluitbaters ook op, dat klanten nu opvallend meer komen wanneer het licht is, en wegblijven wanneer het donker wordt.