Nog altijd 900.000 inwoners op de Krim zonder stroom

Op de Krim, het schiereiland dat door Rusland in maart 2014 werd geannexeerd, zitten vandaag nog steeds meer dan 900.000 inwoners zonder elektriciteit, twee dagen na de sabotage van enkele hoogspanningslijnen.

Rusland heeft intussen meer dan 300 mobiele generatoren gestuurd om voor extra capaciteit te zorgen.

Zaterdagnacht vernielden explosies in Oekraïne twee hoogspanningslijnen die zorgden voor de bevoorrading van het schiereiland. De Krim is voor een groot stuk afhankelijk van Oekraïne voor vitale noden zoals elektriciteit.

De Krim wijst met een beschuldigende vinger naar Oekraïne, maar Kiev zegt niet te weten wie achter de sabotage zit.

Foto's van de gesaboteerde lijnen circuleerden afgelopen weekend op de sociale media (zie onder).