Sigur Rós eerste headliner op Dour 2016

Dour Festival heeft zijn eerste headliner voor volgend jaar bekendgemaakt. De IJslandse rockgroep Sigur Rós maakt na twee jaar stilte zijn comeback op een Belgisch podium. Het wordt bovendien hun debuut op Dour Festival.
©Chris Stessens

"Na twee jaar afwezigheid heeft de band Dour gekozen voor haar grote comeback, met een exclusieve Belgische show. Dour ástin mín?", schrijft het festival op zijn website. De laatste plaat van Sigur Rós, "Kveikur", dateert al van 2013.

De groep belooft volgende zomer ook nieuwe nummers te spelen. "Het enige dat we daar nu al over kunnen zeggen, is dat het anders wordt dan vroeger", zo staat te lezen op hun website. Voorlopig heeft de groep enkel Europese concertdata bekendgemaakt.

Dour 2016 vindt plaats van 13 tot en met 17 juli. Na een eerste vijfdaagse editie afgelopen zomer houdt de organisatie die formule ook volgend jaar aan. De ticketverkoop start volgende week. Dan maakt de organisatie meteen ook een reeks nieuwe namen bekend.