Spoorlopers Noord-Zuidverbinding veroorzaakten 57 uur vertraging

De spoorlopers in Brussel-Zuid en op de Brusselse Noord-Zuidverbinding hebben gisteren in totaal 57 uur treinvertraging veroorzaakt. Dat meldt spoorwegnetbeheerder Infrabel. De stakingsactie in Wallonië had ongeveer 70 uur vertraging tot gevolg.
Nicolas Maeterlinck

Door de spoorlopers was het treinverkeer onderbroken van 8.45 uur tot 9.05 uur, goed voor 57 uur of in totaal 3.433 minuten vertraging. Een reizigerstrein werd volledig afgeschaft, negen andere werden deels afgeschaft.

Door de stakingsactie in Wallonië van afgelopen zondag 22 uur tot en met gisteren 22 uur werden 411 reizigerstreinen volledig en 139 reizigerstreinen deels afgeschaft. Gevolg: in totaal 4.249 minuten of ongeveer 70 uren vertraging bij 321 reizigerstreinen. De actie had ook impact voor Vlaanderen, meer bepaald op de spoorlijn Brussel-Antwerpen.