Tiener sterft aan ebola in Liberia

Een 15-jarige jongen is overleden aan de gevolgen van ebola. De dood van de jongen is een zware terugslag voor het West-Afrikaanse land, dat op 3 september voor de tweede keer ebolavrij werd verklaard. Dat zei onderminister van Gezondheid Francis Kateh.
A2014

Vrijdag had de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) drie nieuwe gevallen van de virusziekte in de hoofdstad Monrovia gemeld. De beide andere patiënten zijn familieleden, die door de gestorven jongen besmet zijn geraakt. Het ministerie van Gezondheid onderzoekt momenteel 152 mensen, met wie de zieken contact zouden hebben gehad.

Alleen al in Liberia zijn meer dan 4.800 mensen het slachtoffer geworden van het ebolavirus. Daar en ook in Sierra Leone en Guinee waren sinds de uitbraak van de epidemie meer dan 28.100 mensen ziek geworden en stierven er meer dan 11.300.