Wilco op de affiche van Cactusfestival in Brugge

Wilco is de eerste naam op de affiche van Cactusfestival 2016. De groep sluit de eerste festivaldag van het driedaagse festival in het Minnewaterpark in Brugge af op vrijdag 8 juli. Wilco is een graag geziene gast op de Belgische festivalpodia. De groep stond eerder al op Pukkelpop en de AB.

De Amerikaanse band Wilco is de eerste naam op de affiche van Cactusfestival 2016.De 35e editie van Cactusfestival vindt plaats op 8, 9 en 10 juli 2016 in het Minnewaterpark.

Cactusfestival heeft de Amerikaanse groep rond Jeff Tweedy gestrikt voor een exclusief optreden. De band heeft al een bijzonder lange staat van dienst in het alternatieve countryrockmilieu.

Wilco legde de funderingen al in 1994 en bracht dit jaar met "Star wars" zijn negende album uit. Vooral "Sky blue sky", "You and I" en "Jesus, etc" zullen bij veel festivalhangers een belletje doen rinkelen.

Cactusfestival belooft binnenkort meer namen bekend te maken.