Zeker 11 doden bij bomaanslag voor hotel in Sinaï

Een dubbele bomaanslag tegen een hotel in het noorden van de Sinaï heeft aan minstens 3 mensen het leven gekost. Zeker twaalf andere mensen raakten gewond. Terreurgroep IS eiste de aanslag op. In het hotel verbleven een vijftigtal rechters die het verloop van de Egyptische parlementsverkiezingen in de gaten moeten houden.

Vier gewapende mannen stapten uit een auto aan een checkpoint waarna een vuurgevecht uitbrak met de veiligheidstroepen. Dat gevecht werd voortgezet in het hotel, dat gelegen is in al-Arich, in het noorden van het schiereiland. Een van de daders droeg een bommengordel die in het hotel tot ontploffing werd gebracht. De bom in de auto werd kort daarop ontstoken. Zowel de bestuurder van de bomauto als de vier gewapende mannen kwamen ter plaatse om het leven.

Het filiaal van de terreurbeweging IS op het schiereiland heeft op internet de aanval op het hotel opgeëist.

De parlementsverkiezingen vonden zondag en maandag plaats, maar de rechters bleven ter plaatse om de telling van de stemmen te controleren.