"Bonanza"-acteur David Canary is overleden

De Amerikaanse acteur David Canary is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij is in de VS vooral bekend voor zijn rol van Adam Chandler in de televisiesoap "All my children", waarin hij drie decennia lang te zien was.
AP2004

De Amerikaanse acteur David Canary is op 77-jarige leeftijd een natuurlijke dood gestorven in zijn woning in Wilton, een stadje in Cennecticut in het westen van de VS.

Canary verwierf in 1967 wereldwijde bekendheid met zijn rol in de succesvolle westernserie "Bonanza"'. Tot 1973 speelde hij Candy Canaday in bijna honderd afleveringen van de serie.

De acteur werd dikwijls gecast in westernfilms en series in de jaren 70. Hij was te zien in de serie "Gunsmoke" en de western "Hombre" met Paul Newman.

Begin de jaren 80 ging David Canary in op het aanbod om Adam Chandler te spelen in de soap "All my children". Van 1983 tot 2010 vertolkte hij die rol in een van de langstlopende soaps in de VS. De serie werd in 1970 voor het eerst uitgezonden. Twee jaar geleden werd de stekker uit de soap getrokken.