"Een lichtpuntje in deze duistere dagen"

Sarah Dimani is met een primeur gaan lopen. De 22-jarige Antwerpse is de eerste moslima die met hoofddoek staat te pronken op de cover van Flair. "Een lichtpuntje in deze duistere dagen."

"Ik had niet verwacht dat ik op de cover zou staan", zegt de studente grafische vormgeving in "Spits met David" op Radio  2. "Ik ben geïnterviewd door het weekblad voor een artikel over moslima's die bezig zijn met mode. Ik dacht dat het enkel daarbij ging blijven."

Dat Flair bij Dimani terechtkwam voor het artikel is niet meteen verwonderlijk. De jongedame geeft namelijk al een tijdje via Instagram tips aan moslimmeisjes die zich mooi willen kleden volgens wat zij de juiste voorschriften vindt. Haar account wordt door bijna 60.000 mensen gevolgd.

Op de cover van Flair draagt Dimani een roze hoofddoek, een pastelgroen bloesje en een lichtgrijs hemdje. "Dit is hoe ik ben. Voor mij moeten kleren praktisch en kleurrijk zijn. Ze moeten weerspiegelen wie ik ben."

"Dit is toch wel een lichtpuntje in deze duistere dagen", besluit ze. "De terreurdreiging is niet goed voor ons moslims. We werden al een beetje behandeld als tweederangsburgers en dat wordt er nu nog harder ingewreven. Dat is een spijtige zaak. Ik hoop dat er nog andere positieve dingen gebeuren, zodat de terreur een beetje meer naar de achtergrond verdwijnt."