Amazon verwijdert "nazi-advertenties" in New York

De advertentiecampagne voor een nieuwe tv-serie van Amazon Prime in de metro in New York is stopgezet na protest tegen de reclame met nazi-kenmerken. Om de nieuwe serie "The man in the high castle" te promoten, had Amazon Prime affiches en ook bankstellen in de metro in New York verspreid, waarop nazi-symbolen staan.

De digitale zender Amazon Prime heeft zich de toorn van heel wat inwoners van New York op de hals gehaald met een expliciete reclamecampagne voor de televisieserie "The man in the high castle".

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Philip K. Dick. Dick beschrijft in het boek hoe het met de wereld zou zijn vergaan mochten Duitsland en Japan de Tweede Wereldoorlog gewonnen hebben. Heel wat bankstellen werden bedrukt met een Amerikaanse vlag met nazi-symbolen en de afbeelding van de Japanse rijzende zon.

De reclamecampagne lokte heel wat verontwaardigde reacties uit en het metrobedrijf van New York heeft beslist om de advertenties weg te halen.