Iedereen terug naar school in Vilvoorde en Brussel

Vanaf vandaag wordt er opnieuw lesgegeven in scholen in Vilvoorde en in het Brussels Gewest. De scholen werden de voorbije dagen dicht gehouden vanwege het maximale dreigingsniveau.

Voor zover bekend zijn alle scholen in het Brussels Gewest, van kleuter- tot hoger onderwijs, weer open. De studenten van de campussen KULeuven in Brussel kunnen opnieuw naar de les en ook de Vrije Universiteit Brussel (VUB) opent de deuren. Kind & Gezin zegt voorlopig geen weet te hebben van crèches die vandaag toch gesloten blijven.

Ook de scholen in Vilvoorde sloten de voorbije dagen hun deuren. Vandaag zouden enkel nog de kunstacademies dicht zijn.

Om de veiligheid te waarborgen schakelt minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) 300 politieagenten in om de schoolpoorten te bewaken. Daarnaast worden ook nog andere veiligheidsmaatregelen genomen. Zo mogen ouders in veel scholen niet voorbij de schoolpoort en krijgen ze maar beperkt de tijd om hun kind af te zetten. Buitenschoolse activiteiten worden ook grotendeels afgelast.

Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V): "Naast de extra patrouilles zijn een aantal aanvullende instructies gegeven. Zo komen er extra controles op de mensen die de school binnen- en buitengaan en zullen er bijvoorbeeld mensen aan de schoolpoort staan die de kinderen goed kennen."