Inzet militairen op straat kost bijna 18 miljoen euro

De inzet van militairen op straat om de politie te helpen met bewakingsopdrachten zal naar schatting 17,9 miljoen euro kosten. Dat heeft minister van Defensie Steven Vandeput gezegd in de bevoegde Kamercommissie.

De kosten zijn een schatting voor de periode tussen 17 januari (na de antiterreuractie in Verviers) en 20 december. De schatting gaat ervan uit dat het niveau 4 voor Brussel tot die datum aangehouden blijft, zelfs al is er daarover nog geen beslissing genomen.

Minister Vandeput wil niet zeggen hoeveel militairen ingezet worden, waar ze ingezet worden en wil ook hun "rules of engagement" niet bekendmaken.

"Elke militair op straat is goed opgeleid en goed uitgerust. Hij weet wat hij wel en niet kan doen. En hij weet wat hij moet doen om zijn job naar behoren te doen", zei de minister.