IS eist aanslag op presidentiële wacht in Tunesië op

De terreurgroep IS heeft de verantwoordelijk opgeëist voor de aanslag op een bus van de presidentiële wacht, gisteren in de Tunesische hoofdstad Tunis. Daarbij kwamen zeker twaalf manschappen om.

De explosie vond plaats op het moment dat de bus op de avenue Mohamed V reed. In de bus zaten leden van de presidentiële wacht. Talrijke ambulances, brandweerwagens en andere ordediensten waren meteen ter plekke. Aanvankelijk was sprake van elf doden. Later is dat aantal bijgesteld tot twaalf doden. Zeker twintig anderen raakten gewond.

In een statement claimt IS de verantwoordelijkheid voor de aanslag. De uitvoerder van de aanslag wordt geïdentificeerd als Abu Abdullah al-Tunisi. Hij stapte met een explosievengordel op het voertuig en blies zichzelf op.

De Tunesische president Beji Caid Essebsi kondigde na de aanslag de noodtoestand in het hele land af. Die zal 30 dagen duren. Het land zal ook de grens met Libië voor 15 dagen sluiten.