Jurk uit "The wizard of Oz" brengt 1,5 miljoen euro op

Een blauwe jurk die Judy Garland droeg tijdens de opnames van "The wizard of Oz" in 1939 is bij veilinghuis Bonhams in New York voor 1.467.000 euro van eigenaar veranderd. Daarmee overtreft de jurk de geschatte waarde van ongeveer 1 miljoen euro ruimschoots.

Drie geïnteresseerde kopers hebben tegen elkaar op geboden tijdens de veiling van een blauwe jurk die Judy Garland droeg tijdens de opnames van "The wizard of Oz". Uiteindelijk werd het kledingstuk afgehamerd op net geen 1,5 miljoen euro in New York.

Voor de opnames van "The wizard of Oz" werden eind de jaren dertig verschillende exemplaren van de blauwe jurk voor het personage Dorothy (Judy Garland) gemaakt. Vandaag zijn er nog twee stuks bewaard gebleven.

Drie jaar geleden veranderde een exemplaar voor net geen half miljoen euro van eigenaar. Bij Bonhams in New York betaalde de koper het drievoudige bedrag.

"De jurk van Garland in "The wizard of Oz" wordt beschouwd als een tijdloos Hollywoodicoon", aldus Catherine Williamson van veilinghuis Bonhams.