Nocturnes van de Zavel gaan door

De editie 2015 van de Nocturnes van de Zavel, die morgen van start gaat en tot en met zondag loopt, gaat ondanks de verhoogde terreurdreiging door. Er is wel sprake van een verhoogde waakzaamheid en aanwezigheid van politiekrachten, die versterking krijgen van het leger, zo melden de organisatoren.

"Al meer dan twintig jaar leiden de Nocturnes de eindejaarsperiode in. Ze zijn het fel verwachte moment waarop de feestelijke verlichting wordt ontstoken en de kerstperiode van start gaat. Morgen gaat een nieuwe editie van de Nocturnes van de Zavel van start. Deze editie zal meer dan ooit in het teken staan van vreugde, feestelijkheid en gezelligheid", luidt het.

De onrust die momenteel over Brussel hangt, is de hoofdbekommernis van de organisatoren, zo laten ze weten. Er wordt voortdurend contact gehouden met de stad Brussel en de verantwoordelijken bij de Brusselse politie om de veiligheid van alle bezoekers te vrijwaren.

Bezoekers van de Nocturnes zullen ook dit jaar gedurende vier dagen van de sfeer op de Zavel kunnen genieten. Zo zijn er vijf "Ontdek de Zavel"-routes die van hotspot naar hotspot leiden, en laten zestien chef-koks de bezoekers proeven van het beste van wat België te bieden heeft. "Ook dit jaar zullen de Nocturnes magisch zijn, misschien zelfs met een nog grotere intensiteit en schittering dan gewoonlijk", concluderen de organisatoren.