Phuc Dat Bich heet nu... Joe Carr ("Joker")

Phuc Dat Bich, de Vietnamese Australiër die onlangs in de media kwam met zijn vreemde naam, blijkt nu toch niet zo te heten. De man bewerkte naar eigen zeggen een foto van zijn paspoort om zo zijn vrienden - en de media - beet te nemen.

De 23-jarige jongeman postte begin dit jaar al een foto van zijn bewuste paspoort op Facebook. Hij wees daarbij op zijn naam - "Phuc Dat Bich" - die in het Engels al snel "Fuck That Bitch" wordt. "Maar dit is mijn echte naam, ook al lijkt niemand dat te geloven", schreef hij.

Het heeft even geduurd, maar de afgelopen dagen ging het bericht dan toch viraal op sociale media. Heel wat (internationale) media namen het verhaal over, onder meer onze site.

Nu blijkt dat in het bevolkingsregister van Australië de naam "Phuc Dat Bich" wellicht niet bestaat. "Wat begon als een grap onder vrienden werd een grap die de media in hun hemd hebben gezet", schrijft hij op Facebook.

"Negeer de onwetendheid"

Tegelijkertijd neemt hij het op voor iedereen die wel een speciale naam heeft. "Negeer de onwetendheid van iedereen die je wil beledigen. Wees de beste persoon die je kan zijn en druk jouw stempel op de wereld, op welke manier dan ook. Al is het een eenvoudige grap."

De man maakte in het Facebookbericht ook zijn echte naam bekend: Joe Carr ("Joker"). Op de vraag of dat nu wél zijn echte naam is, durven we alvast geen geld te zetten.

lees ook