Vlaams Parlement verlengt radiolicenties tot eind 2017

Het Vlaams Parlement heeft het licht op groen gezet voor een verlenging van de landelijke en lokale radiolicenties. Die licenties lopen af op 25 september 2016, maar omdat het dossier bijzonder complex is en die deadline in het gedrang komt, beslisten de meerderheidspartijen N-VA, CD&V en Open VLD om de huidige licenties te verlengen tot eind 2017.
LAIF
(Archieffoto)

Vlaams parlementslid Wilfried Vandaele (N-VA): "Met dit decreet verlengen we de licenties van 25 september 2016 naar 31 december 2017. Hiermee geven we de minister wat meer ademruimte. Over heel wat zaken moeten knopen worden doorgehakt. Is er plaats voor een extra landelijke commerciële radio? Hoe kunnen we de onderlinge storingen oplossen? Hoe kunnen we de échte lokale radio's leefbaarder maken en de kwaliteit ervan waar nodig verbeteren."

 

Meest gelezen