Vliegtuigen Lufthansa gaan toch de lucht in

De vliegtuigen van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa gaan donderdag en vrijdag toch de lucht in. De vakbond van het cabinepersoneel heeft de geplande staking afgeblazen.

Bij Lufthansa heersen al geruime tijd sociale spanningen. De luchtvaartmaatschappij wil besparen om te kunnen concurreren met lagekostenmaatschappijen. Ze wil onder andere knippen in de pensioenen en brugpensioenen. 

Dat de voor donderdag en vrijdag geplande actie nu niet doorgaat, betekent dat er vooruitgang is geboekt in de onderhandelingen tussen de directie en UFO, de vakbond van het cabinepersoneel. Er is een basisconcept voor pensionering en pensioenvoordelen dat nog verder moet worden uitgewerkt. Volgende week zal arbitrage worden ingeschakeld om ook over andere onderwerpen een overeenkomst te bereiken.

Twee weken geleden beleefde Lufthansa nog de langste staking uit zijn geschiedenis. Het cabinepersoneel weigerde zeven dagen lang aan het werk te gaan. 4.700 vluchten werden geschrapt.