"Heerlijk hem nu zo vrij te zien bewegen"

In april maakte de dierenrechtenorganisatie Animal Defenders International een einde aan het miserabele leven van Mufasa, een poema die al 20 jaar lang, geketend in een ijzeren kooi, een attractie was van een rondtrekkend circus in Peru. Een half jaar later blijkt de poema klaar te zijn voor een leven in de wildernis, zij het in een afgeschermd natuurgebied. Het filmpje van Mufasa’s verhaal ging de afgelopen dagen viraal, met intussen bijna 2 miljoen views.

Voorzitter Jan Creamer van Animal Defenders International: "Het was hartverscheurend om Mufasa daar in kettingen in een kleine circuskooi te zien zitten, met een harnas rond zijn lijf. Toen we hem daarvan bevrijdden, was dat de eerste keer in zijn leven dat hij zich kon uitrekken."

"Mufasa werd als baby uit de wildernis gehaald om terecht te komen in het ellendigste leven dat men zich kan indenken."

"Het is heerlijk te zien hoe hij zich nu tussen de bomen in zijn eigen afgeschermde wereldje kan bewegen."

lees ook