Aantal vliegreizen zal tegen 2034 verdubbelen tot 7 miljard

In het jaar 2034 zullen er wereldwijd naar verwachting 7 miljard vliegtickets worden verkocht. Dat is een verdubbeling tegenover de 3,5 miljard vliegreizen die dit jaar verwacht worden. Dat voorspelt de internationale luchtvaartorganisatie IATA.
Xinhua/Photoshot. All rights reserved.

De prognose komt overeen met een gemiddelde jaarlijkse groei met 3,8 procent van het aantal vliegtuigpassagiers.

Eerder voorspelde IATA nog een jaarlijkse groei van 4,1 procent (tot 7,4 miljard passagiers in 2034). De organisatie verlaagt die verwachting nu, vooral omwille van de groeivertraging van de Chinese economie. Desondanks zou China in 2029 de Verenigde Staten voorbijsteken als land met de meeste vliegtuigpassagiers.

Tegen 2034 zou de wereldwijde luchtvaartsector ongeveer 105 miljoen banen moeten ondersteunen (tegen 58 miljoen nu) en goed zijn voor 6.000 miljard dollar van het wereldwijde bbp (tegen 2.400 miljard dollar momenteel).