Duizenden dakloos na enorme brand in sloppenwijk Manilla

Op de Filipijnen zijn duizenden mensen dakloos geworden na een gigantische brand in een dichtbevolkte sloppenwijk van de hoofdstad Manilla. Meer dan 800 barakken gingen in vlammen op. Ondanks de grote schade zijn er geen doden gevallen.

De bewoners van de sloppenwijk gingen samen met de brandweer het vuur te lijf en sloopten onder meer de muren van hun woningen opdat de brandweer tot bij de vlammen zou geraken.

De brand brak gisteren uit en greep snel om zich heen. Wat de brand heeft veroorzaakt, is nog niet duidelijk, maar de autoriteiten vermoeden dat een kortsluiting aan de basis ligt. De bewoners van de getroffen steegjes moesten noodgedwongen vluchten en konden slechts enkele persoonlijke bezittingen meenemen.

Ondanks de enorme schade zijn er geen doden gevallen, onder andere doordat de brand in de namiddag uitbrak en niet 's nachts. "Indien de brand 's nachts was ontstaan, dan had er zich een ongelooflijke tragedie voorgedaan", verklaarde een verantwoordelijke van de brandweer. Er raakten wel vier mensen gewond. Zo'n 2.000 gezinnen werden intussen tijdelijk ondergebracht in een openbaar park, een sportzaal en een school.