Elke provincie krijgt een eigen ADHD-expert

Volgend jaar komt er in elke Belgische provincie een halftijdse expert die de diagnose en de behandeling van ADHD moet stroomlijnen. Dat schrijven in De Standaard en De Morgen. De Block trekt er 390.000 euro voor uit.
TRACY DOMINEY/SCIENCE PHOTO LIBRARY

"Die experts kunnen psycholoog of arts zijn. Zij zullen halftijds aan de slag gaan. Het ligt in de bedoeling dat zij huisartsen, leerkrachten en ouders informeren", zegt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD). Het gaat om een eenjarig project.

De experts moeten er mee voor zorgen dat zowel de diagnosestelling als de behandeling overal gestroomlijnd wordt, want vandaag zijn er nog te veel regionale verschillen in de aanpak. Daarnaast moeten zij ook de nieuwste inzichten over de aandachtsstoornis bijbrengen.

De aanstelling van de ADHD-experts past in een groter plan voor een betere geestelijke gezondheidszorg voor kinderen en jongeren, waarvoor De Block in totaal 21,2 miljoen euro vrijmaakte.

Meest gelezen