Franse bedrijven beloven miljarden voor strijd tegen klimaatopwarming

Een groep van 39 Franse bedrijven belooft tussen 2016 en 2020 minimaal 45 miljard euro in de ontwikkeling van duurzame energie en brandstoffen met een lagere CO2-uitstoot te pompen. De groep, die goed is voor een omzet van 12.000 miljard euro, zal ook projecten om klimaatverandering tegen te gaan financieren.
Tot de bedrijven behoort onder anderen energiebedrijf EDF.

Tot de bedrijven behoren onder meer olieconcern Total, energiebedrijf EDF, telecomconcern Orange, winkelketen Carrefour en de bank Société Générale.

De groep zal tenminste 80 miljard euro beschikbaar maken voor leningen aan projecten. Bijkomend willen ze nog 15 miljard investeren in nieuwe nucleaire capaciteit en 30 miljard euro in gas, als "overgangsenergie".