Gerecht valt binnen op verschillende plaatsen in Sambreville

In Auvelais, een deelgemeente van Sambreville nabij Charleroi, heeft het federaal parket vanmiddag verschillende huiszoekingen gedaan. Daarbij is niemand opgepakt. Volgens burgemeester Jean-Charles Luperto houdt het onderzoek verband met de terreurdreiging.

Bij de actie waren de politiediensten massaal aanwezig en ook de ontmijningsdienst kwam ter plaatse. Rond 13.30 uur waren de huiszoekingen afgelopen. Er werd niemand van zijn vrijheid beroofd, verder worden er geen details gegeven.

De huiszoekingen kaderen in het onderzoek in verband met de terreurdreiging, laat burgemeester Luperto verstaan.

"Het labo is nog steeds ter plaatse voor een aantal onderzoekstaken. Het handelt in geen geval om een geval van een amokmaker", preciseert hij nog.