Jennifer Lawrence gaat film regisseren

Jennifer Lawrence (25) gaat haar eerste film regisseren. De Amerikaanse actrice heeft aan Entertainment Weekly verteld dat ze getekend heeft voor de regie van "Project delirium".

De film is gebaseerd op een verhaal uit de New Yorker uit 2012 over mentale oorlogvoering in de jaren 60. Het gaat over een experiment waarbij geestverruimende chemische stoffen getest werden op zo'n 2.500 soldaten.

"Sinds mijn 16e wil ik al regisseren", zegt Lawrence. "Ik praat er alleen niet over omdat ik het gewoon wil doen. Ik was er altijd van overtuigd dat ik eerst andere stappen moest zetten. Mocht ik het eerder geprobeerd hebben, dan zou ik er niet klaar voor geweest zijn. Nu voel ik me wel klaar."

Lawrence is bekend van films als "American hustle" en "Winter's bone". Voor haar rol in "Silver linings playbook" won ze een Oscar.