Nieuwe kinderzender van Medialaan heet Kadet

De nieuwe kinderzender van Medialaan heet Kadet en zal op vrijdag 18 december van start gaan. Op de zender zullen internationale animatie- en live actionreeksen uitgezonden worden zoals "Star Wars rebels", "Ultimate Spider-man" en "Transformers". De zender richt zich op 8- tot 12-jarigen.

Kadet is de nieuwe kinderzender die het signaal van JIM invult. VTMKzoom blijft gewoon bestaan. In september ontstond er commotie toen Medialaan de zender aankondigde als een "zender voor jongens". Die communicatie is intussen bijgestuurd.

"We gaan voor de allerbeste internationale animatiereeksen en zijn ook blij dat we hiervoor een samenwerking aangaan met Disney", zegt programmadirecteur Ricus Jansegers. "Op basis van het kijkgedrag weten we dat de content die we programmeren bij Kadet vooral heel populair is bij jongens tussen 8 en 12 jaar. Het is die doelgroep die vandaag nog niet goed bediend werd in Vlaanderen. Maar ik wil iedereen geruststellen: de zender richt zich tot iedereen.”

Daan Van Leeuwen wordt binnen Medialaan "Hoofd kids" en zal zowel Kadet als VTMKzoom verder uitbouwen in de toekomst.

Allerlaatste uitzending van JIM op 16 december

JIM, de jongerenzender van Medialaan, zendt op 16 december voor de laatste keer uit. In aanloop daarvan presenteren JIM-gezichten Niko Van Driessche en Britt Valkenborghs vanaf maandag 30 november tot dinsdag 15 december "Check out", een dagelijks programma waarin ze samen met heel wat gasten terugblikken op 14 jaar JIM.