Nog zeker tot maandag geen treinen tussen Tielt en Lichtervelde

Het zal zeker nog tot maandag duren vooraleer er opnieuw treinen kunnen rijden tussen Tielt en Lichtervelde. Dat komt door het ongeluk van gistermiddag in Pittem, toen een trein een lijnbus op de overweg aanreed. Bij het ongeval kwam de buschauffeur om het leven.

Gisteravond is de beschadigde bus getakeld. Dat ging vlot. Daarna zijn de arbeiders aan de trein begonnen, waarvan de voorste drie rijtuigen zijn ontspoord. "En dat verloopt moeizamer. Er is nog werk aan deze voormiddag. Pas als de trein is weggesleept naar Lichtervelde, kunnen we effectief beginnen met het herstellen van het spoor", zegt Frederic Petit van Infrabel.

Over een lengte van 300 meter is er heel veel schade. Het zal nog tot maandag duren vooraleer die hersteld zal zijn. Tot dan zal het treinverkeer tussen Gent en De Panne verstoord zijn. "Er zijn geen treinen tussen Tielt en Lichtervelde. Op dat traject worden er vervangbussen ingelegd. Wie naar Lichtervelde of De Panne moet, wordt aangeraden om via Brugge te rijden", aldus Petit.

De buschauffeur, een vrouw van 55 uit Ardooie, kwam bij het ongeval om het leven. Nadat haar passagiers de bus ongedeerd hadden kunnen verlaten, probeerde zijzelf nog de bus van de sporen te krijgen, maar de trein kwam er al aan. Volgens het parket volgde de accordeonbus wegens werken een andere route dan gewoonlijk. De chauffeur raakte in moeilijkheden toen ze een bocht van 90 graden moest nemen.