Razzia tegen terreurverdachten in Berlijn

In de Duitse hoofdstad Berlijn heeft de politie razzia's uitgevoerd in een moskee en een islamitische cultureel centrum. Daarbij zouden twee terreurverdachten zijn opgepakt. Volgens sommige bronnen zouden die van plan geweest zijn om aanslagen te plegen in Duitsland.

Het terreuralarm in Frankrijk en in ons land heeft nu blijkbaar ook gevolgen voor onze oosterburen. Gisterenmiddag is de Duitse politie binnengevallen in een moskee en een cultureel centrum in de Berlijnse voorstad Charlottenburg. De gebouwen werden doorzocht, maar daar werden geen "gevaarlijke objecten" gevonden. Wel werden twee verdachten aangehouden in de wijk Britz.

De twee mannen zouden mogelijk van plan geweest zijn om een aanslag te plegen in de Bondsrepubliek. De 28-jarige en 46-jarige verdachten worden verdacht van het voorbereiden van een "ernstige gewelddaad die een gevaar voor de staat betekent", maar meer concrete informatie wou de Duitse politie niet geven. Volgens sommige bronnen zou de aanslag in de stad Dortmund in Noordrijn-Westfalen gepland geweest zijn, Berlijn was geen doelwit op zich.

Volgens de Duitse tv-zender ARD zijn de arrestanten een Syriër en een Tunesiër die in verband worden gebracht met de terreurgroep IS. De Berlijnse politie wil nog niet veel kwijt over de zaak, maar in de Duitse hoofdstad is er geen terreuralarm afgekondigd.