Steeds minder leegstaande winkels in Kortrijk

Het begint stilaan wat beter te gaan met de leegstand van winkels in Kortrijk. Vorig jaar stond bijna 20 procent van de winkels in het centrum leeg, nu is dat gezakt tot 15 procent. Van 2008 tot 2012 was de leegstand sterk toegenomen, onder meer door de opening van het winkelcentrum K.
Winkelcentrum K in Kortrijk

Bij de opening van het grote winkelcentrum, sloten heel wat handelaars hun zaak in de stad om ze in het winkelcentrum opnieuw op te starten. Maar de leegstaande winkels raken dus stilaan weer ingevuld. Het stadsbestuur probeert starters meer kansen te geven.

"Eigenaars van leegstaande panden worden aangesproken om jonge starters te begeleiden", zegt schepen van Middenstand Rudolf Scherpereel (N-VA). "Het gaat om mensen die twijfelen, koudwatervrees hebben. Nu kunnen ze aan zeer aantrekkelijke voorwaarden zo'n pand innemen."

Op termijn wil Kortrijk de leegstand doen dalen tot minder dan tien procent.