Tijdelijke commissie terreurbestrijding geïnstalleerd in de Kamer

In de Kamer is de tijdelijke commissie geïnstalleerd die zich moet buigen over het antiterreurbeleid in ons land. Voorzitter van de commissie wordt N-VA'er Koen Metsu, terwijl Stefaan Van Hecke (Ecolo-Groen) en Françoise Schepmans (MR) het ondervoorzitterschap zullen waarnemen.

De conferentie van de voorzitters had woensdag een akkoord bereikt over de commissie. Die heeft als doel legistiek werk te verrichten. De achttien maatregelen die premier Charles Michel vorige week naar voren schoof in de strijd tegen radicalisme en terrorisme zullen er de revue passeren, maar ook de oppositie zal de kans krijgen voorstellen naar voren te schuiven.

De vaste leden van de commissie, die geen deadline opgelegd kreeg, zijn Koen Metsu, Sophie De Wit, Peter Buysrogge en Sarah Smeyers voor N-VA, Laurette Onkelinx, Willy Demeyer en Stéphane Crusnière voor PS, Philippe Pivin, Denis Ducarme en Françoise Schepmans voor MR, Veli Yüksel en Raf Terwingen voor CD&V, Patrick Dewael en Carina Van Cauter voor Open Vld, Hans Bonte voor sp.a, Stefaan Van Hecke voor Ecolo-Groen en Georges Dallemagne voor cdH. De andere (kleinere) fracties krijgen één lid zonder stemrecht.