Vader Jonathan Jacob niet vervolgd voor lekken camerabeelden

Jan Jacob, de vader van Jonathan Jacob, is buiten vervolging gesteld voor het lekken van bewakingscamerabeelden naar de pers. Op de beelden was vastgelegd hoe zijn zoon omkwam bij een interventie van het Bijzondere Bijstandsteam van de Antwerpse politie.

Vader Jacob had de beelden doorgespeeld aan het VRT Nieuws-programma "Panorama". Die beelden kwamen uit het strafdossier rond de dood van Jonathan Jacob.

Volgens de advocaten van de betrokken politieagenten had Jan Jacob zijn inzagerecht in het dossier daardoor geschonden.

De raadkamer van Antwerpen is het daar niet mee eens en heeft Jan Jacob buiten vervolging gesteld. De raadkamer volgt daarmee het parket dat vader Jacob ook al niet voor de rechtbank wou brengen voor het lekken van de beelden. Hij gaat dus vrijuit.

De 26-jarige Jonathan Jacob stierf vijf jaar geleden in een politiecel in Mortsel na de tussenkomst van het Bijzondere Bijstandsteam (BBT) -"de bottinekes"- van de lokale politie Antwerpen. Op het proces over de dood van Jonathan Jacob werden zeven leden van het Bijzondere Bijstandsteam veroordeeld, net als de directeur en de psychiater van het psychiatrisch centrum Broeders Alexianen in Boechout.