Verdacht poeder bij moskee in Brussel is wellicht bloem

Bij de Grote Moskee in Brussel zijn verschillende briefomslagen aangekomen waarin een verdacht wit poeder zat. De civiele bescherming en de brandweer zijn ter plaatse gekomen om na te gaan of het om het giftige antrax gaat. Uit de eerste labotests blijkt echter dat het poeder ongevaarlijk is en dat het hoogstwaarschijnlijk gewoon bloem is.

Elf mensen, onder wie twee politieagenten, werden preventief ontsmet. Volgens de brandweer vertonen ze echter geen vergiftigingssymptomen. Volgens een woordvoerder van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene is het poeder ongevaarlijk en gaat het hoogstwaarschijnlijk gewoon over bloem. 

De civiele bescherming nam de enveloppen mee om te laten controleren op antrax. De Brusselse brandweer gaf al aan dat het poeder zeker niet radioactief is.

BELGA/WAEM

Meest gelezen