Zingende Parijse metrobestuurder stopt met zingen

Al jarenlang worden reizigers op de Parijse metrolijn 6 af en toe verblijd op het gezang van een muzikale metrobestuurder, maar nu houdt de zanger-chauffeur er mee op. De media-aandacht leidt tot spanningen met enkele collega's en de man wil de gemoederen nu bedaren. Tot groot verdriet van de vaste pendelaars, zo blijkt.
Het begon op kerstavond 13 jaar geleden, nu stopt het.

Het begon allemaal op kerstavond 13 jaar geleden, zo vertelt de 38-jarige Ramzi aan 20minutes.fr. "Ik was toen buschauffeur en we zaten vast in het verkeer. Om mijn reizigers wat te ontspannen, begon ik te zingen."

"Het is mijn passie om andere mensen een fijne tijd te geven, ook tijdens mijn werk. Ik heb altijd een band willen creëren met de passagiers", luidt het credo van de Fransman.

Later werd Ramzi vaste chauffeur op de metrolijn 6 in de Franse hoofdstad en daar zette hij de traditie voort. Via de intercom klonk zo af en toe een lied door de metrostellen. "Vanaf de situatie het toeliet, bijvoorbeeld als er een probleem was op de lijn, begon ik liedjes te zingen."

Getuige daarvan: de verschillende filmpjes die aangenaam verraste reizigers op YouTube hebben gepost.

De reizigers op lijn 6 konden de zangstonden wel appreciëren. Ze trakteerden hun chauffeur op applaus en wierpen hem zelfs kusjes toe. Er bestaat ook een Facebookpagina voor de man.

Maar de media-aandacht leidt kennelijk tot spanningen onder zijn collega's. "Ik heb daarom besloten om mijn artistieke prestaties te stoppen om de gemoederen wat te bedaren", aldus Ramzi.

Op Twitter uitten verschillende Parijzenaars al hun verdriet over die beslissing. Al voegt Ramzi eraan toe: "Ik stop...althans voor eventjes."

lees ook