"Hij ziet er toch goed uit in zijn kleertjes, niet?"

Hoe zotter, hoe liever. Onder deze categorie valt zeker en vast Oliver, een kruising tussen een poedel en een golden retriever, die zich graag laat opkleden en zich dan gewillig laat fotograferen door zijn baasje, Breanna Wright. Dat de kledingfratsen van de hond -of het nu is als Kermit de kikker, beer Paddington of Fozzie bear- in de smaak vallen bewees de afgelopen dagen de toegenomen aandacht op het internet. "Hij ziet er dan ook zo lief uit in zijn kleren", aldus Wright op nieuwswebsite Barcroft.

"Ik ben met een Instagramaccount gestart omdat ik mijn Facebookvrienden niet wilde lastig vallen met foto’s van mijn hond. Maar plots begonnen mensen die ik helemaal niet kende de account te volgen. Vreemd, maar wel cool, want dat betekende dat ze zijn foto’s leuk vonden. Hij is dan ook een slim, grappig en gelukkig gastje."

"Ik kan me het juiste moment dat ik hem begon aan te kleden niet echt meer herinneren, maar geleidelijk groeide dat idee. Hij vond dat wel aangenaam, het zag er goed uit en mensen hielden ervan."

"Dat hij er zo lief uitziet en knuffelbaar is als een teddybeer doet bij zovelen een glimlach op het gelaat verschijnen. Hij wordt daarom tegenwoordig getraind tot therapie-hond, iets wat hij op sociale media eigenlijk al is."

lees ook